Cello med sjæl

Rudersdal Kammersolister fejrer cellist John Ehdes 60-års fødselsdag.

Han har spillet i Wiener Filharmonikerne, været solocellist i Helsingborg Symfoniorkester, undervist på flere konservatorier i Skandinavien og optrådt som både solist, dirigent og kammermusiker. I mere end to årtier var han yngste mand i LIN Ensemble, der hørte til eliten på den danske kammermusikscene.
Nu fylder John Ehde 60 år og er ældste mand hos Rudersdal Kammersolister – et ensemble af musikere i alderen 25-60 år fra fire forskellige lande.
Fødselsdagskoncerten tager udgangspunkt i romantisk kammermusik, hvor man kan nyde John Ehdes gyldne klang i soloerne.
Ehde-familien er en musikerfamilie. Johns mor var pianist og en nær ven af den svenske komponist Yngve Sköld, som skrev flere værker til familien. Her kan man opleve hans romantiske strygetrio ”Albumblad” sammen med Dvoraks 1. klaverkvartet, der præsenterer nogle af de smukkeste og mest iørefaldende melodier, som den klassiske musik kan byde på.
John er bl.a. uddannet hos den navnkundige cellist Asger Lund Christiansen, og han sender en hilsen til sin gamle lærermester med Christiansens variationer over et tema af Carl Maria von Weber.
John Ehde har gjort en stor indsats for samtidsmusikken og på sin fødselsdagskoncert hylder han en anden rund fødselar, den 90-årige Per Nørgård med solosonaten ”What is the Word”.
Koncerten afsluttes med masser af temperament og energi i Borodins berømte Polovetserdanse.

Program:
Yngve Sköld: Albumblad for strygetrio
Antonin Dvorak: Klaverkvartet nr. 1
Per Nørgård: Solosonate nr. 3 ”What is the Word”
Carl Maria von Weber/Asger Lund Christiansen: Introduktion og Tema med Variationer
Aleksandr Borodin: Polovetserdanse

KØB BILLET

Dato

maj 01 2022
Expired!

Tid

20:00 - 22:00

Sted

Rundetaarn
Købmagergade 52A, 1150 København