Luftens Apokalypse

Musikforum og Lindevang Kirke markerer Auschwitz-dagen med en koncert med Rudersdal Kammersolister.

Ensemblet arbejder på et 4-årigt projekt om De Fire Elementer og fokuserer i denne sæson på LUFT. Overskriften for denne koncert er “Luftens Apokalypse”, og ved hjælp af ord, toner og kunstvideo beskrives luften som metafor for døden nazisternes luftbombardementer under 2. Verdenskrig.

 

Ditte Steensballe medvirker med både egne tekster skrevet til lejligheden samt oplæsning af øjenvidneberetninger fra mennesker, der oplevede luftangrebene under 2. verdenskrig. Flere af musikstykkerne er komponeret under krigen, heriblandt George Enescus 2. Klaverkvartet, hvis luftige karakter leder tanken hen på sjælen, der forlader den døde krop og strejfet af en engels vinge.

Kunstnergruppen Stablede Kanter, der består af en række anerkendte danske kunstnere, har lavet en kunstvideo til musikken, hvor man kan opleve følelsen af ånd i helt dagligdags situationer.

Den irske komponist Raymond Deane har skrevet et nyt værk, som uropføres ved koncerten, ligesom man kan høre musik af Paul Hindemith, som var en “entartet” komponist, altså blacklistet af nazisterne.

Rudersdal Kammersolister består af violinist Christine Pryn, bratschist Isabelle Bania, cellist John Ehde og pianist Manuel Esperilla.

BUY TICKET

Dato

feb 06 2022
Expired!

Tid

15:00 - 17:00