Lufthavets Kvinder

Hvem var de første kvinder i luften og på havet? Hvad drev disse kvinder? Hvad gav dem modet til at tage af sted? Den danske billedkunstner og pilot Simone Aaberg Kærn har i samarbejde med Rudersdal Kammersolister skabt performancekoncerten “Lufthavets kvinder”, som undersøger kvindelig udlængsel og mod i dansk og global sø- og luftfartshistorie.
Projektet er en del af Rudersdal Kammersolisters fireårige arbejde med De Fire Elementer og deres symbolske og metaforiske betydning i vores dagligliv.

Pilot og kunstner
Simone Aaberg Kærn er en af Danmarks mest anerkendte billedkunstnere med udstillinger over hele verden. Hun blev kendt i den brede offentlighed, da Anders Fogh Rasmussen bad hende male hans portræt, og siden som deltager i Danmarks Bedste Portrætmaler på DR1.
Hun er også pilot og arbejder med flyvning som en metafor for frihed og luftrum fri af landegrænser. Et af hendes mest bemærkelsesværdige projekter var en flyvning til Afghanistan, hvor hun fløj sin 40 år gamle Piper Colt fra Lille Skensved til Kabul i Afghanistan for at finde en ung afghansk kvinde, hvis største drøm var at blive pilot.

Kvindelige komponister
Rudersdal Kammersolister består af en række af Øresundsregionens førende musikere. Med den prisbelønnede violinist Christine Pryn i spidsen har de gjort det til deres speciale at kombinere musikken med andre kunstformer og videnskabelige oplæg. De har turneret i Rusland og givet en lang række koncerter herhjemme bl.a. på Statens Museum for Kunst.
Ligesom kvindelige piloter har været et særsyn, så gælder det også kvindelige komponister. Ved koncerten spilles der musik af tre kvinder fra hvert sit land og hver sin generation.
Det er den franske Mel Bonis (1858-1937), russiske Elena Firsova (f. 1950) samt den unge svenske komponist Ylva Fred, der har komponeret sit værk til lejligheden.

KØB BILLET

Dato

okt 16 2021
Expired!

Tid

19:30 - 21:30

Sted

Rundetaarn
Købmagergade 52A, 1150 København