Tour de Piaf

PiafKvartetten

Vi fejrer starten af Tour de France 2023 med en intimkoncert med PiafKvartetten.

“To dage og to nætter med Piaf er mere udmattende end en etape af Tour de France.”
– sagde cykelrytter Louis Gérardin, i 1930 verdensmester i sprint for amatører samt vinder af Grand Prix på Ordrupbanen i København.

Tour de Piaf er en koncert hvor Bodil Ashkenazy fortolker nogle af de mange evergreens, som den store franske stjerne Édith Piaf sang mellem 1939-1962 – krydret med oplæsning af breve, hun skrev til sin elsker, den berømte cykelrytter Louis Gérardin.

Mellem sangene læser skuespillerinden Hannah Maria Roos fra Piafs glødende kærestebreve, oversat til dansk, som hun skrev til cykelrytteren Louis Gérardin i begyndelsen af 50’erne igennem otte måneder. Brevene, som blev udgivet i bogform for snart 15 år siden, driver af opflammet elskov tilsat en anelse vanvid.

Den flotte og charmerende cykelrytter Louis Gérardin havde stærkt blå øjne, og om disse skrev Charles Aznavour en sang til Piaf, så hun kunne synge til Louis på scenen, selvom han ikke var til stede selv. Plus bleu que tes yeux, som naturligvis indgår i forestillingen her.

Édith Piaf bar altid selv sort – men for at fejre starten af årets Tour – og de skyhøje forventninger, der ligger til de danske deltagere – stiller Bodil Ashkenazy op til start i gult. Koncerten indledes med en lille introduktion til Piafs liv.
Medvirkende:
Bodil Ashkenazy – sang, Samuel Künstler – cello, Adam Ørvad – harmonika, Oplæsning: Hannah Maria Roos

Dato

1. juli, 2023

Tid & varighed

Klokken: 18:30
- 2 timer

Sted

KU.BE
Dirch Passers Alle 4, 2000 Frederiksberg

Andre koncerter

30. juni
Jorden rundt
Musik af Rainier, Holland, Bonis og Pejacevic
Læs mere
30. juni
- kl. 19:30
Musik af Rainier, Holland, Bonis og Pejacevic
Lindevang Kirke
1. juli
Tour de Piaf
PiafKvartetten fejrer Tour de France
Læs mere
1. juli
- kl. 18:30
PiafKvartetten fejrer Tour de France
KU.BE