Musikforum Frederiksberg er et samarbejde imellem fire af Danmarks mest innovative musikere: fløjtenisten Karolina Leedo, violinisten Christine Pryn, blokfløjtenisten Louise Hjorth og accordeonisten Adam Ørvad. Sammen har de skabt et forum, hvor de med deres ensembler og samarbejdspartnere hver især kan eksperimentere med koncertformen og udvikle nye koncepter.
En koncert i Musikforum Frederiksberg kan både inkludere ny og gammel, kendt og ukendt musik og vil oftest have et tema eller en kant, der skiller sig ud.
Christine Pryn har optrådt som solist og kammermusiker i mere end 25 lande i Europa, Asien og USA. Hun har modtaget en lang række udmærkelser inkl. den polske Gloria Artis medalje og Musikanmelderringens Kunstnerpris, ligesom hun har udgivet flere anmelderroste cd’er. Som musikalsk iværksætter står hun bl.a. bag Rudersdal Sommerkoncerter, og i 2017 dannede hun Rudersdal Kammersolister, der med en fleksibel besætning giver mulighed for både traditionelle koncerter og mere eksperimenterende projekter. Kammersolisterne arbejder på et fireårigt projekt om De Fire Elementer, hvor forskellige kunstformer og videnskab forenes. Christines repertoire spænder lige fra de kendte og elskede klassikere til helt ny musik, og hun har uropført over 100 værker skrevet til hende af komponister fra ind- og udland.
Blokfløjtenist Louise Hjorth Hansen er solistuddannet fra London og Danmark. Hun har gjort sig gældende i flere internationale konkurrencer, bl.a. i 2014, hvor hun med Duo1702 vandt den italienske kammermusikkonkurrence Selifa Prize. Louises store fokus på at spille koncerter af eksperimenterende art har ført til adskillige samarbejder med komponister, jazz- og elektroniske musikere, forfattere og skuespillere i Danmark, Tyskland og England. I 2013 modtog hun et af Léonie Sonnings Musikfonds talentpriser samt Statens Kunstråds støtteordning ”Den unge Elite”. Louise er kunstnerisk leder af Hesselbjerg Musikfestival og har desuden arrangeret og spillet adskillige koncertrækker med ny musik og cross over. Hun komponerer også, hovedsagligt med fokus på elektroakustiske fortolkninger af historisk musik samt elektroniske lydcollager i samklang med blokfløjter, pedaler og elektronik. Hun bruger oftest kompositionerne som en del af hendes virke som udøvende performer.
Adam Ørvad – accordeon
Adam Ørvads musikalske engagement som strækker sig over en lang række genrer: han har samarbejdet tæt med komponister om en lang række nye solo- og kammermusikværker, fortolker ofte barok og romantisk musik – bl.a. med den innovative Duo Diagonal, og medvirker i musikteater- og operaforestilinger af mange afskygninger, bl.a. som den musikalske halvdel i de populære Dostojevskij-forestillinger med Viktor Melnikov, – og så er han en kapacitet indenfor folkemusik fra Balkan, bl.a. med sit eget Orfeus Balkan Ensemble. Gennem de sidste 15-20 år har han etableret sig herhjemme og internationalt, optrådt ved koncerter og musikfestivaler over det meste af verden og med nogle af de mest internationalt anerkendte ensembler. I 2021 uropfører og indspiller han Louis Aguirres skelsættende “Les Masques de Neige” – den største samling koncertetuder, der nogensinde er skrevet for instrumentet.
Karolina Leedo er en estisk født fløjtenist, bosat i Danmark siden 2001. Hun er bl.a. medstifter og medlem af det nytænkende Aarhus-baserede ensemble Lydenskab (www.Lydenskab.dk), samt medlem af de højt profilerede ensembler som SnowMask, Danish Flute Quartet og Ekkozone. Karolina danner også duo med guitaristen Mikkel Egelund og har samarbejde med et af Europas førende ensembler for ny musik, Neopercusión (Madrid), som hun har været solist med på flere festivaler. Karolina Leedo har i de seneste år optrådt bl.a. i USA, England, Spanien, Cuba, Italien, Estland, Østrig . Med en særlig forkærlighed for ny musik arbejder Karolina ofte sammen med samtidens komponister om udvikling af nye værker. Udover kammer- og solokoncerter er Karolina også flittigt brugt i teaterbranchen og har deltaget som fløjtenist de seneste år ved adskillige musical- og teaterforestillinger på de danske scener.